Litigasi & Arbitrase

Litigasi & Arbitrase

Arbitrase bisa uga sukarela utawa wajib. Nanging, arbitrase wajib mung bisa digawe saka penegakan utawa kontrak sing dilebokake kanthi sukarela, ing ngendi pesta kasebut setuju kanggo nggayuh kabeh musuhan utawa ana ing jaman, tanpa kudu ngerti, khusus, apa sing bisa dibantah. Arbitrase bisa naleni utawa ora naleni. Arbitrase sing ora naleni padha karo mediasi, manawa keputusan ora bisa diukum. Nanging, bedane utama yaiku, manawa mediator bakal nulungi pihak-pihak golek lapangan ing tengah supaya bisa kompromi, arbiter (sing ora naleni) tetep dibuwang saka proses pemukiman lan mung bakal menehi tekad tanggung jawab lan, yen cocog, minangka indikasi babagan kerusakan sing kena dibayar. Kanthi siji arbitrase watesan yaiku naleni lan ora naleni arbitrasi, mula teknis dudu arbitrase.