Ballina / Anëtarët e ekipit/ Derek (DJ) Soltis, Esq., MBA / MS
Derek (DJ) Soltis, Esq.,

Derek (DJ) Soltis, Esq., MBA / MS

Menaxher i praktikës së falimentimit - partner

Pse u bëra një Avokat i Falimentimit duke u përqëndruar në Ruajtjen e Shtëpive të Njerëzve:

Me kalimin e viteve unë kam ndihmuar njerëzit të ruajnë shtëpitë e tyre, të marrin modifikimet e huazimit, luftuan çështjet e tyre për vite me radhë në gjykatën shtetërore dhe federale, i ndihmova ata të fitonin para në kapitalin e tyre në shtëpitë e tyre, i ecnin njerëzit përmes falimentimit dhe rindërtuan kredinë e tyre. (Shumë njerëz mendojnë se paraqitja e falimentimit shkatërron kredinë e tyre për pjesën tjetër të jetës së tyre, por kjo nuk është askund afër. Ne ofrojmë një program për njerëzit e quajtur "Hapat 7 për një Vlerësim të Kreditit 720". Nëse doni të shihni një artikull mbi Konsolidimin e Borxhit kundrejt negociatave të borxhit kundrejt falimentimit, klikoni këtu.) Unë kam përvojë personale me fushat e ligjit që praktika ime përqëndrohet.

Në 2005 kam rënë nga një shkallë ndërsa punoja si Menaxher i Degës për Grainger. I copëtova kyçin e këmbës dhe i theva këmbën. Tetë operacione më vonë, gjatë një periudhe viti 7, unë eci me çakmak dhe marr ilaçe për dhimbje çdo ditë. (Aleve më merr gjatë ditës, por unë ende mund t'ju them se si do të jetë moti bazuar në sasinë e dhimbjes në këmbën time.)

Ndërsa isha shtruar dhe nuk kisha mundësi të ecja, unë u zvogëlova nga ndërmarrja ime. Asgjë si të pushosh nga puna jote për të bërë të rivlerësosh situatën tënde. Siç them gjithmonë, "gjëra të këqija u ndodhin njerëzve të mirë në kohërat më të këqija të mundshme." Grainger po mbyllte degët në të gjithë Shtetet e Bashkuara dhe unë isha vetëm një nga mijëra njerëz të lëshuar. Njëra prej argjendeve që lidhej me situatën ishte se për shkak të paaftësisë time në kohën kur isha në gjendje të negocioja një paketë më të madhe për shkëputje sesa shumë njerëz të tjerë nga dega ime. (Pra, unë kam përvojë të dorës së parë me ligjin e punësimit. Që atëherë kam ndihmuar shumë njerëz të negociojnë paketat e shkëputjes dhe të punojnë me të tjerët për paditë e diskriminimit të punësimit.)

Për fat të mirë, unë isha gjithashtu në Shkollën e Drejtësisë në kohën kur gjërat filluan të shkonin anash për mua. Por për fat të keq, pasi i theva këmbën, më dhanë këshilla të këqija nga një avokat i cili si rast ishte një avokat i lëndimeve personale dhe një mik i familjes. Ai tha që nuk kam një rast. Nëse do të kisha konsultuar me ndonjë avokat tjetër të plagosjes personale, do të më kishin thënë që isha në gjendje të padisja subjekte të shumta biznesi dhe me shumë mundësi do të dilja në pension në Florida bazuar në vendbanimet. Në vend të kësaj, unë punoj për të mbrojtur të drejtat e njerëzve të tjerë dhe sigurohuni që ata të mos marrin këshilla të këqija nga avokatët. Në këtë kohë, unë kam një lidhje shumë personale me ligjin e lëndimeve personale dhe ligjin e përgjegjësisë së produkteve.

Ndërsa isha në Shkollën e Drejtësisë, bleva një shtëpi me tre familje afër shkollës sime në një zonë që po vinte dhe po vinte. Gjithçka ishte në rregull deri sa u shpërngula. Papritur qiraja po vinte vonë ose aspak. Kam pasur dëbime 5 në një periudhë dy vjeçare. Qiramarrësit arritën të merrnin defektet e shtratit, të hidhnin në bodrumin tim, të vidhnin pasurinë që kisha ruajtur atje, të përdorni pelena për fëmijë në vend të letrës higjienike, të cilat bllokohen linjat e kanalizimeve të shumta duke përmbytur bodrumin, një qiramarrës ngacmoi qiramarrësit e tjerë në ndërtesë, në mënyrë që të dy nga katet e tjera të lëna pa asnjë njoftim, një dëbim tjetër dhe tre apartamente boshe më vonë, apartamente 2 u infektuan me defektet e krevatit, një bodrum të përmbytur dhe duke qenë rreth 6 muaj pas pagesave në bankë. Banka u zhvendos për të përjashtuar.

Ndërtesa dhe qiramarrësit më kishin thyer shpirtin se dëshiroja të bëhesha përsëri pronar. Tani isha shtruar me një këmbë që po merrte veten nga numri i operacionit 8, duke u përpjekur të siguroja një punë me kohë të plotë dhe kisha një foreclosure që binte mbi kokën time. Kam konsideruar falimentimin, konsolidimin e borxhit dhe negociatat e borxhit. Bëra planin tim dhe shkova përpara me të.

Derek John Soltis Esq.Kërkoni vlerësimet e 6

Fushat praktike bazë:

Këshilla falas në dispozicion për:

 • Paditë civile, dëmtimet personale, përgjegjësia e produkteve, punësimi dhe çështjet e qiramarrësit Lord Land përfshirë pronat e Mitchel-Lama në New York City - Unë rrallë i marr këto lloje të çështjeve, por jam i gatshëm t'ju ndihmoj t'ju drejtoj në drejtimin e duhur.

Edukimi:

 • JD - Ligji i Rutgers, Newark NJ
 • MBA në Sistemet e Menaxhimit - Përcaktimi i biznesit ndërkombëtar, - Universiteti Fordham, New York, NY - Nderime: Phi Kappa Phi - Shoqëria e Nderit Kolegjial ​​(e fituar në krye të 10% të klasës.), Beta Gamma Sigma
 • MS, Sistemet e Informacionit dhe Komunikimit - Specializimi në dinamikën e sistemit Universiteti Fordham, New York, NY - Nderime: Phi Kappa Phi - Shoqëria e Nderit Kolegjial ​​(e fituar në krye 10% të klasës.), Beta Gamma Sigma
 • BBA, Sistemet e Informacionit Kompjuterik, Universiteti i Hjustonit - në qendër të qytetit - Nderime: Cum Laude, semestrat 6 Lista e Dekanëve, Beta Gamma Sigma - Shoqëria e nderimeve të biznesit

Karriera para Ligjit të Praktikimit:

Volunteer:

 • Misioni Bowery, New York City, NY
 • Kryqi i Kuq Amerikan, New York City, NY
 • Mësuesi i Ligjit Rrugor - Alma E. Flag School Middle School dhe Qendra e Paraburgimit për të Mitur të Qarkut Essex
 • Projekti i Avokatisë për Dhunën në Familje në Shtëpinë e Gjykatës së Qarkut Essex

Pranimi i lejeve dhe licencat

 • Pranuar në New York State Bar
 • Qarku Federale Lindore e New York-ut
 • Qarku Federal Jugor i New York
 • Broker i licencuar i pasurive të patundshme

Nëse doni të dini se si funksionoi kjo, unë mund t'ju them, por në fund të ditës, ajo që ishte e drejtë për mua mund të mos jetë e përshtatshme për ju. Pra, unë nuk do t'ju jap të gjitha detajet pasi të gjithë kanë nevojë për planin e tij ose të saj të përshtatur për situatën e tij ose saj.

Në fund të gjithçkaje, përfundimisht u përballa me një shitje sherif të pasurisë time. Për fat të mirë, unë kam qenë në gjendje që banka të pajtohet për një shitje të shkurtër duke përdorur një sekser dhe një ekip të shkurtër shitje që morën streset me të cilat nuk doja të merresha. Kështu që, në vend që të kisha një foreclosure në rekordin tim dhe të përballesha me një gjykim të mundshëm të mangësisë që do të më ndiqte për pjesën tjetër të jetës sime, unë punova me investitorë që ishin në gjendje të rrahin bankën dhe përfundimisht të blija pronën për shumë më pak sesa Unë fillimisht pagova për të. Fillimisht banka po kërkonte $ 300,000 por shitja e shkurtër përfundimisht kaloi në rreth 180,000 $.

Kam jetuar pa qira, ndërsa isha në Shkollën Juridike, mësova shumë për çështjet e qiramarrësit, shitjet e shkurtra dhe pasuritë e paluajtshme në përgjithësi, të cilat ndihmuan në rritjen e praktikës time juridike, pasi unë personalisht kalova ato çështje. Që atëherë kam parë njerëz të shumtë në të njëjtën situatë si unë. Shumë njerëz kanë qenë në gjendje të ruajnë shtëpitë e tyre, të tjerët kanë shitur shtëpitë e tyre për të nxjerrë kapitalin e vet, të tjerët kanë pasur një shitje të shkurtër të shtëpive të tyre, dhe të tjerët përfundimisht kanë humbur shtëpitë e tyre në ankand pasi nuk kishin para për të kursyer shtëpitë e tyre ose të ardhurat e ardhshme.

Me kalimin e viteve, kam zbuluar se më pëlqen t'i ndihmoj njerëzit të dalin nga borxhet dhe të ruajnë shtëpitë e tyre. Kështu që 50% e praktikës sime është përqendruar në mbrojtjen e foreclosure dhe lehtësimin e borxhit. Një tjetër 25% i kushtohet mbrojtjes së pasurive të njerëzve përmes planifikimit të provës ose punës provuese në gjykatë. Unë punoj për disa afarizëm që lidhen me mbledhjen e borxheve nga bizneset e tjera, kapitullin e falimentimit 11 dhe shitjet e pasurive të patundshme komerciale. Një tjetër 20% e punës sime është përhapur midis qiramarrësit qiradhënës, paditë civile në lidhje me dëmtimin personal dhe ligjin e punësimit. Më tepër përqendrohem te njerëzit sesa bizneset, veçanërisht kur bëhet fjalë për të ndihmuar njerëzit që i gjejnë ata në një vend të ashpër dhe opsionet e tyre të vetme janë përdorimi i sistemit gjyqësor.

Publikime & Paraqitje

Suksesi pas falimentimit
Rindërtimi i jetës tuaj pas Falimentimit

Telefononi Tani butoninThirrni Avokatin Tani