Pyetje rreth Kapitullit 13 Falimentimit

Farë mund të bëjë falimentimi i Kapitullit 13?

Një kapitull 13 falimentimi konsiderohet si falimentim i pagës në mënyrë që një debitor të mund të bëjë një plan pagese mujore për administrimin e borxhit të tij ose të saj që zgjat tre deri në pesë vjet. Ndërsa një debitor në një kapitull 7 falimentimi do të marrë një shkarkim përafërsisht në 3 muaj, debitori i kapitullit 13 nuk do të marrë një shkarkim deri sa të ketë përfunduar plani i pagesës ose të lejohet një shkarkim nga vështirësitë.

Njerëzit përdorin një kapitull 13 të falimentimit për:

 • Merrni kapur me pagesat e tyre si në shtëpi.
 • Merrni kapur me llojet e tjera të kredive të siguruara: Kredi për vetura, kredi personale, Mobilje Bob, Blerja më e mirë, Medaljet e Taksave - Ju emërtoni llojin e kredisë.
 • Ndaloni një shitje sherifi
 • Ndaloni një veprim të foreclosure nga banka juaj
 • Ndaloni një Paraqitja e detyrimeve tatimore të NJ
 • Ju lejoni të paguani taksat për shtëpinë tuaj për një periudhë 3 deri në 5 vjet.
 • Ndaloni një garniturë
 • Ndaloni një çështja gjyqësore nga procedimi.
 • Kthehuni një automjet të rimarrur përsëri.
 • Ulni vlerën e një kredie për veturë që është më e vjetër se 2.5 vjeç, në mënyrë që të paguhet vetëm vlera e makinës dhe tani ajo që i detyrohet normalisht me një normë interesi më të ulët.
 • Përplasni prona të tjera të siguruara si pronë e investimeve ose një Medalion Taxi New York City.
 • Paguaj taksat e ardhura për shkak të të ardhurave dhe / ose detyrimeve të përkrahjes së brendshme, si alimonia dhe mbështetja e fëmijëve për gjatësinë e planit të pagesës të Kapitullit 13
 • Shkarkoni borxhin që nuk është shkarkuar në një Kapitull 7 falimentimit, ose paraqitni një kapitull 13 kur ato nuk kanë të drejtë për një kapitull 7 të falimentimit.

Shumë nga këto gjëra ndodhin gjithashtu me një kapitull 7, por një kapitull 13 mund t'ju ndihmojë të kurseni pronë e siguruar. Po ashtu kur njerëzit jo kualifikohen për një kapitull 7 të falimentimit, ata mund të përdorin një kapitull 13 për të paguar kreditë e tyre të pasigurta ose kartat e kreditit. Kështu që nëse një administrues i besuar do të shikonte shitjen e pasurisë tuaj në një kapitull 7, ju do të mund ta mbani atë në një kapitull 13 të falimentimit.

Whatfarë është një CramDown në një kapitull 13 falimentimit?

Një "CramDown" në një Kapitull 13 falimentimi zvogëlon atë që i keni borxh një artikulli të siguruar nga një kredi. Shumica e artikujve jashtë vendbanimit tuaj personal që janë të siguruar nga një kredi janë në gjendje të llogariten nëse kredia është mbi një vit e vjetër. Ndërsa një kredi për veturë duhet të ketë marrë më shumë se 910 ditë para se të jetë në dispozicion një përplasje. Duke përfituar nga një ndërprerje në një falimentim të Kapitullit 13, ju mund të jeni në gjendje të kurseni Medalionin tuaj të Taksit të Nju Jorkut, makinën, pasuritë e patundshme për investime ose pronën tjetër të siguruar nga një kredi. Ju mund të zgjasni pagesa dhe mund të ulni normën e interesit.

Mund një CramDown në a Kapitulli 13 i falimentimit shpëton një Medallion të Qytetit të New York-ut?

Më pëlqen të përdor Medaljet e Taksave të Nju Jorkut si një shembull për ulje të rrugëve. Shumë njerëz e shohin veten të pa aftë të mbështesin pagesat e tyre për Medalionet e Taksave të NYC, megjithatë me një kapitull 13 ata mund të jenë në gjendje të përballojnë të mbajnë medaljonin. Shumë njerëz blenë në krye të tregut duke paguar mbi një milion dollarë për medaljet e tyre të taksisë. Tani shumë njerëz kanë borxh 800,000 dollarë + në kredinë e medaljonës së taksisë, dhe nuk shohin asnjë mënyrë për ta paguar atë, megjithatë bërja së bashku një plan për të paguar vlerën aktuale të Medallion Taxi është shumë më e lehtë që dikush të paguajë atë në 5 vjet. Pagesa prej 75,000 dollarë ose 100,000 dollarë me interes gjatë pesë viteve është shumë më e lehtë sesa të paguani 800,000 dollarë. Shtë madje e vështirë të merret një vlerë e saktë e një medaljoni taksi pasi disa njerëz po paguajnë para për medaljonet me ritme tepër të ulëta.

Sa zgjat një plan pagese i Kapitullit 13?

Një kapitull 13 mund të paguhet për një periudhë tre ose pesë vjeçare. Periudha e ripagimit bazohet në të ardhurat e filerit. Shumica e njerëzve zgjedhin për periudhën pesë vjeçare sepse kjo do të thotë që pagesa e administrimit të falimentimit do të jetë më pak me kalimin e kohës, por ka më shumë pagesa. Sepse nëse duhet të paguani të njëjtën shumë më shumë pagesa në një shumë më të vogël në vend të pagesave më të mëdha për një kohë më të shkurtër.

Kur do të përdorni një plan tre vjeçar të kapitullit 13?

Nëse ju keni borxhet që në thelb nuk do të shkarkohen në një kapitull të falimentuar të Kapitullit shtatëy, dhe nuk keni nevojë të paraqisni një plan pagese 100%. Atëherë ju mund të përdorni kapitullin trembëdhjetë për të hequr disa nga këto borxhe. Kjo video shpjegon ndryshimi midis kapitullit 7 dhe kapitullit 13 për atë që borxhet falen.

Pasi një debitor përfundon duke bërë pagesat e tyre për periudhë tre deri në pesë vjet, çdo borxh i papaguar shkarkohet si në kapitullin shtatë falimentimi.

Cilat janë kufijtë e borxhit për të paraqitur një Kapitulli 13 falimentimit?

Pra, ka kufij të borxhit do të paraqisnin një kapitull 13 dhe këto normalisht ndryshojnë pak çdo vit. Që nga prilli 2019 kufijtë e rregulluar të borxhit për t'u kualifikuar në Kapitullin 13 janë: 419,275 dollarë për një borxhe të pasigurta e cila është nga 394,725 dollarë në 2018, dhe 1,257,850 dollarë për borxhet e siguruara të një debitori i cili është nga 1,184,200 $ nga 2018. Kështu, në Prill 2020 do të me siguri shikoni që këto kufij rriten përsëri.

Po sikur borxhet e mia të jenë shumë të larta për të paraqitur një kapitull 13?

Kur një person ka shumë borxhe dhe akoma dëshiron të shlyejë borxhet e tyre me një plan ripagimi ose të shmangë shitjen e pasurive të tyre në Kapitullin e shtatë, atëherë duhet të shikojë në paraqitjen e një kapitulli 11 të falimentimit.

Nëse keni ndonjë pyetje, ngurroni të telefononi zyrën tonë. Mund të flisni me një Parathënie e mbrojtjes së Foreclosure NJ ose një avokat i falimentimit në New Jersey Ne do të kalojmë në çfarëdo pyetje që keni. Nëse jeni i shqetësuar se cilat borxhe duhet të keni falur, ju lutemi bisedoni me një avokat. Na telefononi në 973-200 1111- ose na dërgoni email në [Email mbrojtur].

Postimet e ngjashme

Lini një Përgjigju

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohet komenti juaj.